Woda destylowana vs. woda po RO

Woda produkowana systemem filtracji molekularnej, do której służy odwrócona osmoza jest aż tak dobra, że często porównuje się ją z wodą destylowaną. Jednak jest to woda zdecydowanie lepsza pod kątem smaku i zawartości mikroelementów.

W smaku woda destylowana jest mdła, niedobra. Przyczyną jest fakt, że w momencie gotowania pozbywamy się występującego w wodzie tlenu oraz co2, którego nie brakuje w wodzie przepuszczonej przez filtry do wody. Wspomniane gazy mają decydujący wpływ na smak wody. Przykładem może być fakt, iż wody źródlane nasycone tlenem, należą do wód miękkich i zaliczane są do pierwszej klasy czystości. Dwutlenek węgla używany jest do napełniania gazem wód mineralnych w celu poprawy jej smaku. Ponadto destylacja wody nie eliminuje wszelkich produktów chlorowania wody. Niektóre związki aromatyczne np. ropopochodne związki chloru, mające chłodniejszy moment wrzenia niż woda, podróżują z parą do wody już oczyszczonej. W taki sposób nie eliminujemy złych dla zdrowia ludzkiego związków. Dlatego też śmiało można powiedzieć, iż osmoza daje wodę lepszą oraz zdrowszą niżeli woda destylowana.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.